Introducció

El Palau Ducal dels Borja de Gandia, declarat Bé d'Interès Cultural des de 1964, és un dels edificis civils més representatius del patrimoni històric valencià. Situat en ple centre històric, al costat de la Col·legiata de Santa María i l'Ajuntament, ha sigut testimoni de l'esdevenir de la història de la capital de la Safor des de pràcticament el seu naixement.

La seua austeritat exterior contrasta amb el seu sorprenent interior que els seus successius habitants han anat transformant al llarg de la història, convertint al Palau Ducal en contenidor de tot un ventall de diferents estils artístics que van del segle XV fins al XIX.

De les seues estades, cal destacar el Saló de Corones, construït en el segle XVI per Sant Francesc de Borja, el Oratori del Sant, amb afegits neogòtics del segle XIX, i la impressionant Galeria Daurada, construïda a principis del segle XVIII per a commemorar la canonització del quart duc de Gandia.

Principal monument de la ciutat de Gandia, el Palau Ducal dels Borja es converteix, després dels recents treballs de restauració, en una parada obligada per al visitant.