Notícies

El mil·lenari Ballet Real de Cambodja visitarà el Palau en la 8ª edició del festival ‘Ètnica’

El 22/06/11

El certamen ''Ètnica' comptarà enguany amb la presència del Ballet Reial de Cambodja, que ens mostrarà la riquesa i espiritualitat de la dansa clàssica khmer, declarada per la Unesco Obra Mestra del Patrimoni Oral i Intangible de la Humanitat.

L'actuació serà el dissabte 9 de juliol a les 22.30 hores al Pati d'Armes del Palau Ducal. Aquesta nit, els assistents podran contemplar la riquesa d'una dansa única, protagonitzada per ballarines que al ritme de música i cants tradicionals cambodjans encadenen una successió de postures i gestos codificats, el domini requereix anys de formació intensiva, a través dels que evoquen tota la gamma de les emocions humanes.

L'espectacle que es podrà veure al Palau Ducal és possible gràcies a la tasca de recuperació que es va iniciar després de la caiguda dels khmers vermells, que del 1975 al 1979 van perseguir i exterminar a gairebé tots els mestres de ball i de música. Després de la caiguda del règim, i amb l'ajuda d'un grup de gent gran, mestres de ballet, es van recopilar cadascun dels 4.000 moviments que conformen la dansa clàssica khemer i aquest va ser l'origen d'un ressorgiment del que es gaudirà el dia 9 de juliol al Palau a través del Ballet Reial de Cambodja.

Les entrades ja es poden adquirir o reservar al Palau Ducal de Gandia. Els diners recaptats amb la venda de les entrades, el cost és de 15 euros, anirà destinat als projectes solidaris d'escolarització que l'ONGD Globalmon desenvolupa a Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina.

Resta de notícies:

pàgines: 1 2 3 4 5 6 7 8 9