Notícies

L'Ajuntament renovarà el seu conveni amb la Fundació Palau Ducal lliurant 60.000 euros

El 10/02/14

L'Ajuntament renovarà el seu conveni amb la Fundació Palau Ducal lliurant 60.000 euros

La Junta de Govern ha aprovat aquest matí l'aprovació, un any més, de la signatura del conveni amb una ajuda econòmica del Consistori destinada al funcionament, gestió i manteniment del Palau Ducal. No es modifiquen els requisits ni l'import del conveni, la qual cosa reflecteix l'esforç del Govern per a "mantindre aquest element arquitectònic com un autèntic referent de la història de Gandia", segons el Portaveu del Govern, Víctor Soler. També es renovarà el conveni amb l'Agència Valenciana de la Salut amb el lliurament d'un cooxímetre per a desenvolupar el projecte "UCA-TAB" que indagarà en la problemàtica del tabac i la seua afecció en la salut dels fumadors i exfumadors.

En la Junta de Govern Local celebrada aquest matí s'ha aprovat, un any més, la signatura del conveni amb “Palau Ducal dels Borja. Fundació de la Comunitat Valenciana” amb el qual el Consistori ajuda al funcionament, gestió i manteniment del Palau. No es modifiquen els requisits ni imports del conveni amb l'objectiu “de mantindre aquest element arquitectònic com un autèntic referent de la nostra història”, tal com ha indicat el Portaveu del Govern, Víctor Soler. La finalitat de la Fundació (de caràcter cultural, científic i sense ànim de lucre) és promoure la restauració, conservació i ús del Palau com a eix fonamental de la promoció de la ciutat; i dotar-ho d'una estructura que ho pose al servei i utilitat de la ciutat i de la Comunitat. És important l'ús museístic i cultural d'aquest edifici que va ser declarat Bé d'Interès Cultural en 1964. A més, segons les dades extretes de l'informe anual de visites, durant el 2013 es va produir un increment destacat en el nombre de visites de turistes estrangers; més de 7.100 ciutadans de diferents països van visitar el Palau Ducal durant aquest últim any. Xifres que demostren que segueix sent el principal atractiu cultural de la ciutat, tant per als turistes espanyols com per al turisme estranger en continu creixement. Soler ha assenyalat la importància que té per a entitats i col·lectius el fet de tindre signats i sufragats la gran majoria de convenis “perquè així les entitats de Gandia poden planificar l'any amb major tranquil·litat en disposar de les ajudes econòmiques”.

D'altra banda, en la mateixa Junta de Govern d'aquest matí s'ha aprovat la signatura d'un conveni que l'Ajuntament manté amb la Agència Valenciana de la Salut de la Conselleria de Sanitat per a desenvolupar el Projecte “UCA-TAB”, dirigit pel Doctor José Olcina Rodríguez i que busca indagar en la problemàtica del tabac i la seua afecció en la salut dels fumadors i exfumadors. El conveni consisteix en l'aportació d'un cooxímetre, propietat de l'Ajuntament, a la Unitat d’Alcohologia del Centre de Salut de Corea que permetrà, com ha assenyalat el Portaveu del Govern, “millorar la vida dels nostres ciutadans a través de la investigació”. La cooximetria és una exploració que permet conèixer la quantitat de monòxid de carboni (CO) que un subjecte té en l'aire que espira; quantitat relacionada amb l'hàbit com a fumador. El cooxímetre és un aparell que, mitjançant una maniobra senzilla, permet el coneixement dels nivells de CO.

Resta de notícies:

pàgines: 1 2 3 4 5 6 7 8 9