L'ESPAI DE LES EMOCIONS DE GANDIA - EEG

L’Espai de les Emocions del Palau, és un espai museístic singular que prepara al visitant per a la visita a l’edifici més notable i antic de la ciutat de Gandia: el Palau Ducal dels Borja. L’Espai de les Emocions és viatge sensorial per a entendre els aspectes fonamentals de la història de Gandia. El visitant realitza un viatge al passat, mitjançant realitat virtual i tecnologies multimèdia i interactives, que mostren la Gandia en el Segle d’Or de les lletres valencianes i la dels Borja.

L'Espai de les emocions és pioner en la seua intenció de submergir el visitant en una experiència de viatge al passat sense el suport de peces museístiques.

Els seus continguts han estat desenvolupats per mitjà d'infografies, multimèdia i realitat virtual. Cal destacar-ne:

  • L'ús d'una tecnologia immersiva i invisible, que permet al visitant interactuar amb fets, obres d'art i manuscrits del segle XIII al XVIII que, d'una altra forma, serien impossibles d’admirar, ja que estan dispersos per distints museus i biblioteques d'Europa i que, fins al moment, només estaven a l'abast d'erudits i investigadors.
  • Les produccions audiovisuals, realitzades en alta definició, amb so envoltant, es projecten en gran format i han estat realitzades utilitzant les més modernes tècniques d'animació 3D per a reconstruir llocs de Gandia, tal com eren en el passat.

L'Espai de les Emocions segueix el solc obert per altres iniciatives museològiques reeixides, inspirades en la directives europees per a la innovació en la divulgació del patrimoni cultural.

Per primera vegada, Gandia incorpora a la seua oferta cultural i turística un espai tecnològic avançat per a la interpretació del patrimoni, que la situen a l'avantguarda cultural i turística, a imatge de les iniciatives encetades per algunes ciutats europees.

Direcció: C/ Duc Alfons el Vell, 1. Gandia (Valencia).

Tel: 962871465

www.palauducal.com

Fullet Espai de les Emocions

Inauguraciò del EEG per l’alcalde de la ciutat
Inauguraciò del EEG Gandia i els Borja
Inauguraciò del EEG per l’alcalde de la ciutat
© Palau Ducal dels Borja, Fundació de la Comunitat Valenciana. 2010.