El Palau aumenta les seues visites un 34% al 2010 respecte a l'any anterior

The 30/12/10

El Palau Ducal dels Borja de Gandia ha incrementat aquest any les seues visites en un 34% respecte l'any anterior. És una xifra que parla molt bé de la tasca de promoció que s'ha fet durant tot aquest 'Any Borja' i de les millores introduïdes dins del Palau, com la creació de la sala multimèdia, 'L'Espai de les Emocions’, o l'aposta per l'acostament de la història del Palau als més xicotets a través de les visites teatralitzades.

En total, durant el 2010, han visitat el Palau 40.546 persones, una xifra que supera en 10.407 a la de l'any anterior, ja que al 2009 el nombre de visitants va ascendir a 30.139. Per sector poblacional, l'increment ha vingut donat, en major mesura, per les visites teatralitzades d'escoles, que s'han duplicat, i les visites particulars, de turistes o de gent de Gandia i la Safor, que han mostrat una major inquietud per conèixer millor el Palau Ducal. El nombre de visitants dels programes de l'Imserso s'ha mantingut.

"Són dades absolutament positives, estem molt satisfets del que s'ha aconseguit i en la nostra mà està que aquests increments siguen constants any rere any. Estem treballant molt perquè així continue sent, ho hem demostrat amb la restauració d'espais molt importants per al Palau, com la Galeria Daurada i l'Oratori, la incorporació de noves tecnologies i les visites teatralitzades per escoles, que fan més didàctic l'acostament a la història del Palau", afirma José Luis Ferrer, Gerent del Palau Ducal dels Borja.

Un dels aspectes que es considera més positiu és l'increment de visites de la gent de Gandia al Palau. Segons Ferrer: "Era un dels nostres principals objectius, que la pròpia gent de Gandia considerés el Palau com un espai obert a ells, on poder acudir per conèixer millor les arrels de la localitat on viuen i de les persones il.lustres que van donar nom a Gandia i el seu Ducat durant molts segles ".

Els acords promocionals amb Renfe, que proporcionen descomptes als viatgers que presenten el seu bitllet al Palau, i la inauguració de la línia de l'AVE Madrid - València, també s'espera que tinguen un resò positiu en l'increment de visites de cara als propers anys.