Noticia SaforGuia: "El Palau Ducal i Potries col·laboren per difondre activitats relacionades amb els Borja"

El 25/01/17, horario: Esta iniciativa sorgeix fruit de la iniciativa de Potries de posar en valor, de cara al Porrat de Sant Blai de 2017, la figura de Pere de Borja i la vinculació del municipi al Comptat d’Oliva i al Ducat de Gandia.

La Fundació del Palau del Borja i l’Ajuntament de Potries han signat un conveni de col·laboració que estableix les bases per a treballar conjuntament en l’elaboració de projectes i activitats, així com per a la seua difusió. La signatura s’ha realitzat aquest matí al Palau dels Borja de Gandia, amb Balbina Sendra, coordinadora del Palau, i Assumpta Domínguez, alcaldessa de Potries.

Esta iniciativa sorgeix fruit de la iniciativa de Potries de posar en valor, de cara al Porrat de Sant Blai de 2017, la figura de Pere de Borja i la vinculació del municipi al Comptat d’Oliva i al Ducat de Gandia. Amb aquest objectiu l’Ajuntament s’adreça a la Fundació del Palau Ducal del Borja per a que col·labore amb el projecte.


L’alcaldessa de Potries assegura que la localitat “està generant propostes de posada en valor del nostre patrimoni i la nostra història, tant des del punt de vista cultural com del seu aprofitament turístic, i en això compartim molts objectius amb la Fundació del Palau Ducal”. A més a més “és innegable la vinculació del nostre territori amb la família Borja, que en el cas de Potries quedarà ben palesa desprès de la celebració del Porrat de Sant Blai de 2017”, explica Domínguez. Però l’ajuntament no vol quedar-se en la fita de Sant Blai, així que pretén continuar avançant en aquesta nova línia de treball amb projectes que ja estan damunt la taula i que prompte veuran la llum.

D’esta forma sorgeix la proposta del Palau Ducal, que raona la seua coordinadora, Balbina Sendra, de “no quedar-se en una col·laboració puntual, si no que aprofitem aquesta experiència que ha donat bons fruits per a pensar a llarg termini i establir mecanismes de col·laboració per al futur que ens permeten difondre la família Borja, des del punt de vista cultural i de difusió conjunta d’aquest, i d’altres projectes que de ben segur en sorgiran”.

El conveni intensifica la línia de les actuacions que des d’ambdues institucions s’estan desenvolupant, per generar projectes de col·laboració entre institucions de diversa Índole, promovent projectes de caire comarcal o fins i tot a major escala territorial, aprofitant les sinèrgies que s’hi poden generar amb estes iniciatives.

Fruit d'este conveni, el Palau Ducal dels Borja de Gandia tindrà un espai ben rellevant dins el Porrat de Sant Blai de 2017 i es difondran, des d'este moment i de forma conjunta, les propostes de visites turístiques, tant del Palau com del Patrimoni Viu de Potries.